Logg in Ny konto

Innlogging

Cryphos hovedfokus er konfidensialitet. På grunn av det høye sikkerhetsfokuset, krever innloggingen to-faktor-autentisering og et sterkt passord.

Login form

Den krever epost, passord og en tidsbasert sikkerhetskode.

Passordet

Passordet du opprettet da du registrerte deg, er grunnlaget for dine kryptografiske nøkler og sikkerheten i applikasjonen, ta godt vare på denne.

Sikkerhetskode for to-faktor-autentisering

I tillegg til passordet trenger du også en tidsbasert sikkerhetskode for Cryphos to-faktor-autentisering. To-faktor-autentiseringen forsikrer at uvedkommende ikke kommer inn på kontoen din selv om de av en eller annen grunn skulle ha fått tak i passordet ditt.

Med to-faktor-autentisering trenger du både noe du vet (passord) og i tillegg noe du har (vanligvis mobiltelefonen eller pc-en din).

Det finnes flere måter å skaffe seg sikkerhetskoden:
  • Den tidsbaserte sikkerhetskoden kan lages i Cryphos mobilapp eller i en av mange tilgjengelige autentiserings-apper som støtter TOTP, for eksempel Google Authenticator.
  • Sikkerhetskoden kan bli sendt til mobiltelefonen din, så lenge du har Cryphos app installert og pålogget. Klikk knappen “send code via App” i innloggings-skjemaet.
  • Sikkerhetskoden kan sendes som sms/tekstmelding. KIikk “send code via SMS”. Du vil få en sms med en sekssifret kode i løpet av noen sekunder. Fyll inn disse sifrene og trykk Log in.
  • Sikkerhetskoden vises også i mobilappen, i siden for innstillinger Sikkerhetskoden er gyldig i 60 sekunder. Dersom du venter for lenge må du be om ny kode.

Remember me

Ved å krysse av i boksen merket “Remember this computer for two weeks”, trenger du ikke sikkerhetskode de neste to ukene på den maskinen.

Glemt passord

Hvis du ikke husker passordet:

  • Gå til https://app.crypho.com/login
  • Klikk “Lost your passphrase?”. Du kan ikke tilbakestille passordet i mobil-appen.
  • Den enkleste måten er ved å bruke en gjenopprettingsnøkkel om du har laget en slik tidligere: Fyll inn epostadressen og gjenopprettingsnøkkelen.
  • Har du ikke gjenopprettingsnøkkel: Klikk “I do not have a recovery key” Du vil nå få veiledning til hvordan å tilbakestille passordet. (Du vil trenge tilgang til mobiltelefon eller en annen form for to-faktor autentisering.)

Når du tilbakestiller passordet ditt på denne måten, vil nye krypteringsnøkler bli laget for deg, og du vil miste tilgang til chatlogger og delte filer — samt måtte inviteres inn i grupper på nytt. Kontaktene dine blir informert om at du har tilbakestilt passordet ditt.