Logg in Ny konto

Kontakter

Når du bruker Crypho, kommuniserer du enten direkte med kontaktene dine — eller i grupper. For å legge til en kontakt må du invitere vedkommende, og de må godkjenne kontaktforespørselen. Dere får først kontakt når forespørselen er godkjent.

Kontaktene dine er synlige i hovedskjermbildet i Crypho. Bare du kan se hvem kontaktene dine er. De deles ikke med andre.

Invitere en kontakt

Hvis du vil legge til en kontakt, klikker du på Add contact-knappen i kontaktlisten. Den er en [+]. Du kan skrive inn e-postadresse og en personlig melding. Skjemaet sender en invitasjons-epost, som inviterer dem til å bli din kontakt i Crypho. Hvis de ikke allerede har en konto, må de registrere seg med et eget passord for å godta invitasjonen. Din personlige melding blir sendt som en del av invitasjons-meldingen til dem. Når de velger å godta invitasjonen, vil dere være kontakter i hverandres kontaktlister.

Invitasjonsmenyen

Under “invitasjoner” i toppmenyen ser du sendte og mottatte invitasjoner. Telleren på hovedmenyen viser antall mottatte invitasjoner du ennå ikke har svart på. Menyen har to deler:

  • Mottatte invitasjoner: En liste over ubesvarte invitasjoner fra andre, med mulighet til å godta eller avvise dem. Avviser du en invitasjon forsvinner den uten at personen som inviterte deg blir varslet.
  • Sendte invitasjoner: Viser invitasjoner du har sendt til andre. Du kan avbryte en invitasjon ved å klikke x ved siden av den. Dette sletter også invitasjonen, uten å varsle mottakeren.

Slette en kontakt

Hvis du ønsker å slette en kontakt, klikker du på den i hovedlisten slik at du kommer til samtalen. Klikk så “delete contact” nede til høyre i chatten for å slette personen fra kontaktene dine. Du vil også bli fjernet fra deres kontaktliste.