Logg in Ny konto

Grupper

En gruppe er et chatrom med en delt filmappe som kun er tilgjengelig for medlemmer av gruppen. Grupper blir aldri offentliggjort eller synlig for andre enn medlemmene i gruppen. Kun medlemmene har tilgang til informasjon om gruppen.

Chat i grupper

Alle medlemmene i gruppen har tilgang til gruppechatten. Er man logget av, mottar man varsler (på mobil) når nye meldinger blir lagt ut.

group-spacedrawer

Demp en gruppe (kun mobil)

Hvis du foretrekker å ikke motta mobilvarsler fra en bestemt gruppesamtale, kan du velge å dempe gruppen:

  1. Gå til gruppen med mobilappen
  2. Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre på skjermen
  3. Velg “Mute group” i menyen som vises

Opprette en gruppe

For å opprette en gruppe, klikk på “Create” -knappen på hovedskjermen. Du vil få en oversikt som lar deg velge hvilke kontakter du skal legge til i gruppen. Hvis du vil invitere folk til gruppen som ikke er kontaktene dine, inviterer du dem til å bli kontaktene dine først. Medlemslisten har et søkefelt. Her vil du bli presentert med forslag blant kontaktene dine etterhvert som du skriver. Klikk den eller de du vil legge til i gruppen.

Forlate en gruppe

For å forlate en gruppe, klikk på “Leave group” -knappen inne i gruppechatten. Du kan ikke forlate grupper du er eier av, bare slette dem.

Roller i gruppene

Personen som opprinnelig opprettet gruppen er automatisk “owner”, angitt av en stjerne i margen. Eieren kan invitere og fjerne medlemmer, omdøpe gruppen og slette den. Eieren kan også forfremme medlemmer til “operator” som blir angitt med et halvstjernesymbol i margen. Operatører kan endre navn på gruppen, og legge til eller fjerne personer. Bare eieren kan slette gruppen.

Endre navn på en gruppe

Vil du endre navn på en gruppe i nettappen, klikker du på tittelen når du er inne i gruppesamtalen og endrer navnet. Du må være operatør eller eier av gruppen for å endre navn.

Administrere medlemmer

Gitt at du har tillatelse til å administrere medlemmene kan du klikke på “Group members”. Du vil da få opp en meny hvor du kan forfremme/nedgradere eksisterende medlemmer og fjerne eller legge til nye.

Hvis du legger til et nytt medlem i en gruppe, får de umiddelbart tilgang til gruppen. De vil også kunne se tidligere chathistorikk og filer som har blitt delt til gruppen.

Slette en gruppe

Hvis du vil slette en gruppe, klikker du på “Delete group”. Bare gruppens eier kan slette den. Når en gruppe slettes, slettes alle chathistorikk og alle delte filer permanent. Dine kontakter er fremdeles tilgjengelige som kontakter.