Oppdateringer og nyheter fra Crypho

Ny Crypho-app for iOS og Android!

Vi har utviklet en helt ny Crypho-app fra grunnen og opp, både for Anrdoid og iOS. I tillegg til et mer moderne design, er appen også mer stabil og raskere enn tidligere.

Crypho på mobil

Den nye appen har også endel ny funksjonalitet, som for eksempel et nyttig sidepanel for konfigurasjon av hver gruppe.

Med en ny teknisk arkitektur vil det også være enklere å oppdatere og videreutvikle appen.


Norske kommuner politianmeldes og bøtelegges for å dele helseopplysninger via epost

BERGEN (NRK): Datatilsynet gir Lene Nilsen medhold i at skolen ikke kan sende helseopplysinger på e-post. Nå melder hun Bergen kommune til politiet for brudd på personopplysningsloven.

Lene Nilsen FOTO: EVEN NORHEIM JOHANSEN / NRK

I flere måneder har ansatte ved en skole i Bergen sendt sensitive personopplysninger om datteren til Lene Nilsen på e-post. – Jeg sendte ei skriftlig legeerklæring til skolen. Ansatte siterte direkte fra erklæringen og formidlet denne videre til flere ansatte per e-post.

Etter å ha fått avklart saken med datatilsynet, har Nilsen funnet det nødvendig å melde kommunen til politiet for å få slutt på den ulovlige praksisen.

Se hele saken hos NRK

Datatilsynet er klare i sin uttalelse om saken: personinformasjon, som for eksempel helseinformasjon, kan ikke sendes på vanlig epost.

Geir Bækholt

Datatilsynet ga i fjor flere hundre tusen i bøter til norske kommuner for brudd på personopplysningsloven.

Det er trist å se at mange organisasjoner sliter med å beskytte personlig informasjon” sier Geir Bækholt, daglig leder i Crypho. — ”spesielt siden det finnes enkle verktøy som løser disse problemene uten at man nødvendigvis trenger investere mye tid og penger. — Vi hjelper allerede politi, helsevesenet, private bedrifter og offentlig sektor å kommunisere konfidensielt og trygt. Det er ingen grunn til at skoler skal ha vansker med å forholde seg til personopplysningsloven.


Kom og møt oss på ISF-konferansen

Kom innom Cryphos stand på ISF høstkonferansen!

Og foredraget vårt “Fra Enigma til Snowden — en kort historie om kryptoangrep” for lett krypto-underholdning på tirsdag kl.16.30

ISF-stand


Kryptert video- og audiochat i Crypho

Vi er stolte over å kunne presentere første utgave av kryptert video- og audiochat i Crypho.

Det har aldri vært enklere å etablere sikker kommunikasjon enn dette. Du kan nå starte kryptert videochat med Crypho-kontaktene dine med et tastetrykk. Sikkerheten er ivaretatt gjennom den eksisterende sikkerhetsmodellen. All bilde- og lydkommunikasjon er selvfølgelig også ende-til-ende-kryptert.

video

Krypterte bilde- og lydsamtaler er tilgjengelig for person-til-person-samtaler, både for desktop- og web-utgaven av Crypho. I nær fremtid kan du også ha krypterte gruppesamtaler og kryptert mobilstøtte.


Bildevisning

På noen plattformer (spesielt Android) kunne det tidligere lagres en kopi i bildegalleriet av bilder man hadde dekryptert og sett. Dette var fordi Crypho brukte den innebygde bildevisnings-funksjonaliteten i telefonen. Dette kunne lede til økt risiko for noen av kundene våre.

Derfor har vi nå lansert ny bildevisningsfunksjonalitet i Crypho: Både på web- desktop- og mobilappene. Når du dekrypterer og ser på et bilde noen har sendt deg, vises det midlertidig i appen. Du kan sevsagt zoome, rotere og alt man forventer. Når du har sett bildet og returnerer til chatten, slettes alle spor av bildet fra telefonen din.

image-viewer-desktop image-viewer-mobile


Fargekoding av samtaler for å unngå forvekslinger

Vi har freshet opp kontaktlista og chatrommene ved å legge til en unik farge til hver kontakt og gruppe. Den samme fargen går igjen inni chatrommene. På denne måten er det lett å unngå at man skriver ting til feil mottaker. Dessuten ser det litt bedre ut i tillegg.

colours colours


Gjenopprettingsnøkler

En av de vanligste forespørslene fra kundene våre har vært å kunne få tilgang til kontoen sin igjen etter å ha glemt passordet. Med den nye gjenopprettingsnøkkelen er dette mulig på en enkel og grei måte.

Gjenopprettingsnøkkelen er en 256 bits nøkkel i form av 24 ord. Den kan brukes til å gjenopprette kontoen din om du mot formodning skulle glemme passordet ditt.

Dette er et eksempel på hvordan den kan se ut.

Eksempel på gjenoprettelsesnøkkel

Hvordan du lager en gjenopprettingsnøkkel

Du kan lage en gjenopprettingsnøkkel ved å velge “Key recovery” i menyen i desktop- eller web-appen. Det er ikke mulig å opprette gjenopprettingsnøkkel fra mobilappen.

Key recovery i menyen

Det er bare mulig å ha en gjenopprettingsnøkkel aktiv på noe tidspunkt. Om du oppretter en gjenopprettingsnøkkel vil tidligere gjenopprettingsnøkler automatisk bli gjort ugyldige.

Den nye gjenopprettingsnøkkelen vises til deg kun en eneste gang. Det finnes ingen mulighet for å se den igjen. Vi anbefaler at du printer den på papir eller skriver den ned. Spar gjenopprettingsnøkkelen din et trygt sted, for eksempel i en konvolutt i en safe eller i en bankboks. Ikke lagre den digitalt. Pass godt på at ingen andre får tilgang til den.

Dersom du skulle glemme passordet ditt i fremtiden vil du kunne bruke gjenopprettingsnøkkelen din til å få tilgang til kontoen din igjen.


Lange meldinger

Ny funksjonalitet: lange meldinger

Noen ganger ønsker man å skrive noe lenger og mer planlagt enn bare en enkelt chatmelding, slik man for eksempel gjør i epost. Det er nå enkelt å utvide Cryphos meldingsfelt for å enkelt kunne skrive lange meldinger.


Desktopversjon av Crypho for Windows og Mac OS X!

Crypho Desktop app

Vi er stolte over å kunne presentere den nye installerbare desktopversjonen av Crypho — tilgjengelige for Windows og Max OS X.

Crypho er en løsning for elektronisk fildeling, chat og mobilmeldinger med ende-til-ende kryptering.

De nye desktopversjonene kommer i tillegg til Cryphos eksisterende programvare som til nå har vært tilgjengelig via web og mobilapper for Android og iOS. De nye desktopversjonene gjør det enda mer praktisk og lettvint å bruke Crypho fra datamaskiner.

Download Download

Gå til nedlastning av Crypho for Windows eller OS X.


Alt hackere trenger for å kunne avlytte telefonen din, spore deg og lese tekstmeldingene dine, er telefonnummeret ditt.

Et gammelt sikkerhetshull i telekommunikasjonsprotokoller gjør at fremmede kan avlytte telefonsamtalene og tekstmeldingene dine over telenettet. Det spiller ingen rolle hvilken telefon man har, ettersom avlyttingen skjer i selve telenettet.

image

Den tyske sikkerhetseksperten Karsten Nohl demonstrerte sårbarheten på Chaos Communication Congress 31c3 i Hamburg for over et år siden, men ingenting tyder på at problemet blir løst med det første.

Sikkerhetshullet har fått ny oppmerksomhet de siste dagene, etter at det ble demonstrert på amerikansk fjernsyn i programmet 60 minutes der det demonstreres avlytting av kongressrepresentant Ted Lieu fra California.

Sikkerhetshullet er i den gamle telekommunikasjonsprotokollen SS7, og håndterer mye av svitsjingen mellom telenettverk. SS7 er ansvarling for oppgaver som overføring av sms-er mellom nettverk, ruting av samtaler, hvem som skal få betalt). SS7 brukes også i Norge. — og som så mange gamle tekniske protokoller er den ikke utviklet med tanke på moderne sikkerhet.

Washington post skrev i 2014 om hvordan amerikasnske-selskaper selger overvåknings-verktøy som utnytter svakheter i SS7 for å overvåke mennesker jorden rundt.

Det ser ikke ut som om SS7 kommer til å pensjoneres med det første. Fordi den effektivt sørger for bakoverkompatibilitet med gamle nettverk internasjonalt, kan dat ta lang tid før den erstattes. Og ettersom protokollen er grunnleggende usikker, er sjansene store for at sikkerhetshullet kan fortsette å være der i overskuelig fremtid.

For å sørge for sikker overføring av konfidensielle meldinger og samtaler, anbefales det å bruke ende-til-ende-kryptering, for eksempel gjennom applikasjoner som Crypho eller Signal.

Your phone number is all a hacker needs to read texts, listen to calls and track you

Hackers can spy on your calls and track location, using just your phone number

Your GPS Location and Calls Can be Spied Using Network VulnerabilityInformilo: Top 25 EMEA Start-Ups to Watch In 2016

image

Business- og innovasjonsmagasinet Informilo presenterte i dag sin liste over topp 25 gründerselskaper i Europa man bør holde et øye med i 2016.

To identify the Top 25 EMEA companies to watch in 2016, Informilo asked investors to nominate start-ups outside their own portfolios.

De skriver følgende om Crypho:

Why it’s hot : Crypho enables businesses to create real-time confidential communications channels (chat, file transfers, video conferencing, meetings) across companies. All data is strongly encrypted end-to-end, with keys only held by the users.

http://www.informilo.com/2016/01/top-25-emea-start-ups-to-watch-in-2016/


Crypho vant Rosings IT-sikkerhetspris for 2015

Rosing-prisene er blant de mest prestisjefylte prisene i norsk IT-bransje, og deles ut av Den Norske dataforening. Prisen ble delt ut under Dataforeningens årskonferanse i Kulturkirken Jakob i Oslo onsdag 25. november

award-picture

IT-sikkerhetsprisen er et samarbeid mellom Den Norske Dataforening, Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og ISACA, og deles ut for å skape interesse for, fokusere på, og markere betydningen av IT- og informasjonssikkerhet.

award-picture-nygaard

Prisen ble delt ut av Johan Nygaard, President i ISACA

“Årets vinner av Rosing IT-Sikkerhetsprisen 2015 har utmerket seg svært positivt ved sitt sterke fokus på informasjonssikkerhet og personvern. Problemstillingene som både informasjonssikkerhet og personvern stiller ovenfor samfunnet og de løsningene vi benytter har vært en avgjørende faktoren for juryens beslutning i år.

Vinneren har over tid jobbet for å fremme informasjonssikkerhet og personvern i det norske og internasjonale markedet og er et godt eksempel på at Norske informasjonssikkerhetsvirksomheter kan være en eksport og er med å sette Norge på det internasjonale kartet. De har jobbet over tid med et produkt som har høye krav til sikkerhet og strenge krav til kryptering, samtidig som de har satt brukerens personvern og eierskap til egen data i sentrum. Problemstillingene

Slike problemstillinger kan fort føre til en høy brukerterskel, men vinneren har klart å kombinere høye sikkerhetskrav med en løsning som er enkel å benytte for vanlige brukere.
Med brukervennlighet i fokus har vinneren klart å lage en løsning som bidrar til å heve sikkerhetsnivået nasjonalt som internasjonalt for vanlige brukere og virksomheter, men også for journalister og menneskerettighetsforkjempere verden over.”

rosing-logo

Se Dataforeningens egen dekning av seremonien: Heder og ære i Jakobskirken

Prisutdelingen i Digi.no: Her er årets Rosing-vinnere

Fortografiene er opphavsrettsbeskyttet fotograf Ingar Ness.


Scandinavia: The Coolest Place For A Startup?

image

Forbes magazine omtaler Skandinavia som det kuleste stedet å starte nye startup-selskaper. I den sammenheng trekker de frem Crypho som et av de to mest spennende selskapene fra Norge, sammen med vennene våre i Kahoot:

Norwegian SaaS startup Crypho, provides end-to-end security for a company’s communications. Files are encrypted on the user’s device before being sent via the internet, and they cannot be read until they have been received by a recipient with the right decryption key.

Scandinavia: The Coolest Place For A Startup?


Crypho mottar EUs Cyber Security & Privacy Innovation Awards.

Brussel, 22 oktober 2015.

IPACSO konsortiet delte ut prisen 2015 Champions of the European Cyber Security & Privacy Innovation Awards. IPACSO Innovation Awards er en prestisjefylt internasjonal innovasjonspris innen feltet informasjonsikkerhet i EU. Crypho ble tildelt prisen for mest innovative personvernsselskap.

image2

Juryen roste Crypho for å kombinere høy sikkerhet og strenge kryptografiske krav med god brukervennlighet. Dette gjør det lettere på beskytte kommunikasjonen for politistyrker, offentlige tjenester, finanstjenester, industri og menneskerettighetsforkjempere verden rundt.

Cryphos leder, Geir Bækholt, ble tildelt prisen av Mr. Jakub Boratynski, Head of the Trust Unit of the European Commission, på IPACSO-konferansen in Brussel ved Living Tomorrow ; Brussels fremtidsinnovasjonssenter.

Mr. Boratynski sa: “It makes me humble to be in the presence of these individuals that are setting the trend in the Cyber Security & Privacy Markets.”

“A great appreciation towards the achievements of these innovators, and their hard work helping Europe to protect its networks, critical infrastructure and citizen’s privacy. But that also strengthen the competitiveness of the European Cyber Security market with their innovative ideas, approaches and technologies towards cyber and privacy; increasing employment and export opportunities while establishing exiting new businesses that have a global potential.”

image1

IPACSOs rapportering fra prisutdelingen

European Cyber Security & Privacy Innovation Awards deles ut av IPACSO.

IPACSO er et Europeisk innovasjonsprosjekt som finansieres gjennom EU-kommisjonens program FP7 for forskning og teknologisk utvikling.

Vestviken 24 om prisutdelingenSikker ende-til-ende-kryptert meldingstjeenster for Android og iOS

Cryphos mobilapp er nå tilgjenglig for iOS og Android.

Mobilappen gir et raskt og effektivt grensesnitt til Crypho-applikasjonen du allerede bruker. Du får tilgang til kontaktene, meldingene og gruppene dine direkte fra telefonen. Alt er fremdeles ende-til-ende-kryptert, akkurat som du er vant til.

Appen gir også hendige mobilvarslser når nu mottar meldinger eller filer. Dette gjør det lettere og mer praktisk å holde seg oppdatert på hva som hender i samtalene og gruppene — uten å redusere sikkerheten.

picture picture2

We have kept the mobile app easy, intuitive and secure. With your help and feedback we look forward to releasing frequent updates with improvements and new features. For the best experience, use both the mobile and web app in combination: They stay seamlessly in sync so you can use a keyboard when you are by your computer, and bring your chat with you on your phone when you are on the move.


Oppdatering: Nytt responsivt brukergrensesnitt med desktop-notifications

Vi har lagt til en haug med ny funksjonalitet i Crypho. Her er en liten oppdatering på hva som er nytt.

Nytt responsivt design

Vi har redesignet brukergrensesnittet vårt så det ser bedre ut, og tilpasser seg forskjellige enheter og skjermstørrelser. Du kan nå kommunisere trygt fra mobiltelefoner, tableter og datamaskiner.

Varslinger

Få med deg hva de andre snakker om. Crypho sender deg nå varsel når du mottar nye meldinger.top notifications when you get new messages.

Offline varslinger

Om du bruker mac OS X kan Crypho til og med sende deg varsler når du ikke er innlogget. Logg in en gang med Safari for å aktivere offline-varsling.

Bilder

Når du deler bilder med andre, vil Crypho lage forhåndsvisningsbilder så du både sparer tid og gjør det lettere å finne dem igjen i fremtiden. Forhåndsvisningene er selvsagt også krypterte og sikre.

Støtte for Internet Explorer

Crypho støtter nå også Internet Explorer 11 på linje med alle andre utbredte nettlesere.

image