Logg inn Ny konto

Crypho for sikkerhetskonsulenter

Watchcom opplever rask og enkel onboarding av kundene

Watchcom Security Group AS er en ledende norsk leverandør av sikkerhetstjenester, blant annet innen informasjonssikkerhet, overvåking og kursing. Watchcom står bak en av Nordens største sikkerhetskonferanser, Paranoia, som har hundrevis av deltakere hvert år.

Utfordringen

Sikkerhetssjefen i Watchcom, Christian A. Holm Hansen, søkte etter en brukervennlig løsning for kryptert sanntidskommunikasjon med kunder så vel som i egne team. Watchcoms sikkerhets-respons-team trengte en måte å kommunisere trygt med kundene. Den forrige løsningen deres, PGP-kryptert e-post, var ikke skalerbar i takt med økende mengde oppdrag, og det var komplisert å kommunisere med flere personer på en gang. Onboarding av nye kunder tok mye tid og krefter, og håndtering av krypteringsnøkler ga administrative og sikkerhetsmessige utfordringer.

Løsningen

Crypho er en meldings- og fildelingsapplikasjon bygget spesielt for bedrifter og konsulenter med høye sikkerhetskrav. Den er enkel å bruke, og ende-til-ende-kryptering holder all informasjon konfidensiell mellom leverandør og kunder.

Watchcoms eksperter på sikkerhetstester (penetrasjonstesting) gikk over til å bruke Crypho på daglig basis. Teamet flytter også stadig flere av bedriftskundene til Crypho-plattformen. Etter overgangen til Crypho har kundenes onboarding blitt redusert til noen få minutter. Kundene kan installere programvaren på egen hånd fra mobilen eller datamaskinen, og trenger ikke tenke på nøkkelhåndtering.

Watchcom har nå en sanntidskanal for å kommunisere med kundene, både en-til-en så vel som i grupper. De kan også enkelt dele filer og dokumenter som inneholder sensitiv informasjon.

Fordeler

Tidligere var vi avhengige av PGP for sikker kommunikasjon med kunder. Dette tok lang tid å sette opp og lære opp brukere i. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på hvor enkelt, raskt og effektivt Crypho er. Både for daglig kommunikasjon og fildeling.

En av kundene våre fikk serverne hacket og visste ikke om de kunne stole på infrastrukturen sin. Ved hjelp av Crypho kunne vi etablere en sikker kanal for dialog utenfor nettverket deres og koordinere arbeidet med å undersøke hendelsen.

Christian A. Holm Hansen, Sikkerhetssjef, Watchcom Security Group AS