Logg inn Ny konto

Tryggere digitalt hjemmekontor

2020-03-24
Back to main blog list

Mange opplever en ny og annerledes arbeidshverdag med tekniske utfordringer og tilpasninger ved overgangen til hjemmekontor. Den helt spesielle situasjonen med korona- pålagt hjemmekontor så å si over natten, har gått på bekostning av den digitale sikkerheten for mange bedrifter.

Med noen enkle grep er det fullt mulig å bevare et trygt digitalt hjemmekontor i tiden fremover. Uansett virksomhet eller bransje er det viktig å gjøre seg tilgjengelig gjennom en moderne løsning som rent praktisk dekker de ulike behovene dine for samhandling og deling av informasjon, og som samtidig beskytter deg mot de digitale truslene.

Hjemmekontor

Bruk kanaler som sikrer sensitiv informasjon

Hvilke bedriftshemmeligheter eller personopplysninger kan komme på avveie? Tenk over hva slags sensitiv informasjon dere nå sender gjennom ulike delingstjenester, som chat, filer eller videomøter. Det er viktig å bruke krypterte apper også for internkommunikasjon. Vi vet at det kan være mange utfordringer med en overgang til nye systemer. Det finnes gode og sikre tjenester som er enkle å ta i bruk. Å sikre kommunikasjonen over nettet gjennom trygge løsninger kan være både enkelt og effektivt, uansett om det er for å nå kollegaer, klienter eller pasienter.

Enkle digitale råd ved hjemmekontor

Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS) har i samarbeid med Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) lansert en nettside med gode råd for en trygg digital arbeidshverdag. Mer om et tryggere digitalt hjemmekontor her.


Bank-ID for sikker … Crypho som digitalt …