Logg inn Ny konto

Gjenopprettingsnøkler

2017-01-23
Back to main blog list

En av de vanligste forespørslene fra kundene våre har vært å få tilgang til kontoen igjen etter å ha glemt passordet. Med den nye gjenopprettingsnøkkelen er dette mulig.

Gjenopprettingsnøkkelen er en 256 bits nøkkel i form av 24 ord. Den kan du bruke til å gjenopprette kontoen din om du mot formodning skulle glemme passordet ditt.

Her er et eksempel på hvordan den kan se ut.

Eksempel på gjenoprettelsesnøkkel

Hvordan du lager en gjenopprettingsnøkkel

Du kan lage en gjenopprettingsnøkkel ved å velge “Key recovery” i menyen i desktop- eller web-appen. Det er ikke mulig å opprette gjenopprettingsnøkkel fra mobilappen.

Key recovery i menyen

Det er bare mulig å ha én gjenopprettingsnøkkel aktiv. Når du oppretter en gjenopprettingsnøkkel vil tidligere gjenopprettingsnøkler automatisk bli gjort ugyldige.

Den nye gjenopprettingsnøkkelen blir vist til deg kun en eneste gang. Det finnes ingen mulighet for å se den igjen. Vi anbefaler at du printer den ut eller skriver den ned. Oppbevar gjenopprettingsnøkkelen din et trygt sted. Ikke lagre den digitalt. Pass godt på at ingen andre får tilgang til den.

Dersom du skulle glemme passordet ditt i fremtiden vil du kunne bruke gjenopprettingsnøkkelen til å få tilgang til kontoen din igjen.


Desktopversjon av Crypho … Fargekoding av samtaler …