Logg in Ny konto

Gjenopprettingsnøkler

2017-01-23
Back to main blog list

En av de vanligste forespørslene fra kundene våre har vært å kunne få tilgang til kontoen sin igjen etter å ha glemt passordet. Med den nye gjenopprettingsnøkkelen er dette mulig på en enkel og grei måte.

Gjenopprettingsnøkkelen er en 256 bits nøkkel i form av 24 ord. Den kan brukes til å gjenopprette kontoen din om du mot formodning skulle glemme passordet ditt.

Dette er et eksempel på hvordan den kan se ut.

Eksempel på gjenoprettelsesnøkkel

Hvordan du lager en gjenopprettingsnøkkel

Du kan lage en gjenopprettingsnøkkel ved å velge “Key recovery” i menyen i desktop- eller web-appen. Det er ikke mulig å opprette gjenopprettingsnøkkel fra mobilappen.

Key recovery i menyen

Det er bare mulig å ha en gjenopprettingsnøkkel aktiv på noe tidspunkt. Om du oppretter en gjenopprettingsnøkkel vil tidligere gjenopprettingsnøkler automatisk bli gjort ugyldige.

Den nye gjenopprettingsnøkkelen vises til deg kun en eneste gang. Det finnes ingen mulighet for å se den igjen. Vi anbefaler at du printer den på papir eller skriver den ned. Spar gjenopprettingsnøkkelen din et trygt sted, for eksempel i en konvolutt i en safe eller i en bankboks. Ikke lagre den digitalt. Pass godt på at ingen andre får tilgang til den.

Dersom du skulle glemme passordet ditt i fremtiden vil du kunne bruke gjenopprettingsnøkkelen din til å få tilgang til kontoen din igjen.


Desktopversjon av Crypho … Fargekoding av samtaler …