Logg inn Ny konto

Crypho vant Rosings IT-sikkerhetspris for 2015

2015-11-25
Back to main blog list

Rosing-prisene er blant de mest prestisjefylte prisene i norsk IT-bransje, og deles ut av Den Norske dataforening. Prisen ble delt ut under Dataforeningens årskonferanse i Kulturkirken Jakob i Oslo onsdag 25. november

award-picture

IT-sikkerhetsprisen er et samarbeid mellom Den Norske Dataforening, Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og ISACA, og deles ut for å skape interesse for, fokusere på, og markere betydningen av IT- og informasjonssikkerhet.

award-picture-nygaard

Prisen ble delt ut av Johan Nygaard, President i ISACA

“Årets vinner av Rosing IT-Sikkerhetsprisen 2015 har utmerket seg svært positivt ved sitt sterke fokus på informasjonssikkerhet og personvern. Problemstillingene som både informasjonssikkerhet og personvern stiller ovenfor samfunnet og de løsningene vi benytter har vært en avgjørende faktoren for juryens beslutning i år.

Vinneren har over tid jobbet for å fremme informasjonssikkerhet og personvern i det norske og internasjonale markedet og er et godt eksempel på at Norske informasjonssikkerhetsvirksomheter kan være en eksport og er med å sette Norge på det internasjonale kartet. De har jobbet over tid med et produkt som har høye krav til sikkerhet og strenge krav til kryptering, samtidig som de har satt brukerens personvern og eierskap til egen data i sentrum. Problemstillingene

Slike problemstillinger kan fort føre til en høy brukerterskel, men vinneren har klart å kombinere høye sikkerhetskrav med en løsning som er enkel å benytte for vanlige brukere.Med brukervennlighet i fokus har vinneren klart å lage en løsning som bidrar til å heve sikkerhetsnivået nasjonalt som internasjonalt for vanlige brukere og virksomheter, men også for journalister og menneskerettighetsforkjempere verden over.”

rosing-logo

Se Dataforeningens egen dekning av seremonien: Heder og ære i Jakobskirken

Prisutdelingen i Digi.no: Her er årets Rosing-vinnere

Fortografiene er opphavsrettsbeskyttet fotograf Ingar Ness.


Scandinavia: The Coolest … Informilo: Top 25 EMEA …